teaser small

Promotiewerk Gelderland

Wat moet je doen met promotiewerk?

Een bijbaan in promotiewerk is mensen enthousiasmeren en ze kennis laten maken met nieuwe producten. Maar eigenlijk maak je vooral de hele tijd gezellige gesprekjes met mensen waar jij aan wilt vertellen wat je aan te bieden hebt en vaak heb je dan iets om mee te geven. Bij promotiewerk gaat het allemaal om de beleving van de klant. Het is niet de bedoeling dat de klant jou irritant of vervelend vindt.

Met promotiewerk sta je de ene dag midden in een stad koekjes uit te delen en de volgende dag kun je weer in een pretpark staan om merchandise shirts te verkopen. Promotiewerk is dus erg afwisselend, niet alleen de plaats kan elke dag verschillen maar ook het werk dat je doet. Een ander voordeel aan promotiewerk is dat je vaak zelf kunt bepalen wanneer je gaat werken.

Tijdens promotiewerk doe je ook de nodige werkervaring op, vooral op gebied van marketing en sales. Deze werkervaring kun je later goed gebruiken bij het werk dat je gaat doen. Ook leer je er natuurlijk veel van als je alleen al veel mensen aanspreekt, natuurlijk reageert niet iedereen hetzelfde en zullen er ook negatieve reacties langskomen. Bij promotiewerk is het belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt en dat je niet opgeeft als je door een klant één keer afgewezen wordt.

Hoe oud moet je zijn om promotiewerk te doen?

Vaak is de gevraagde leeftijd voor promotiewerk tussen de 16 en 22 jaar maar er wordt vaak ook gevraagd naar iemand die MBO, HBO of Universitaire studie. Dus er zullen niet veel sollicitaties zijn van 16 jarige.

Hoeveel krijg je betaald voor promotiewerk?

Het loon van promotiewerk ligt vaak erg hoog, daarbij komt vaak nog een bonusregeling. Bij deze bonus regeling ligt het er vaak aan hoeveel mensen jij kunt werven voor het product of dienst wat jij aan het promoten bent. Als je dus bezig bent voor de Telegraaf en je zorgt ervoor dat iemand zich bij jou inschrijft voor de krant krijg je vaak een extra bonus. Vaak krijg je dus goed betaald met promotiewerk, bij sommige bedrijven wordt zelfs in de vacature gezegd dat €100,- per dag haalbaar is.

Bijbanen Gelderland