Groei in de uitzendbranche, ondernemers pak je kans

27/09/17
newsImg

Toe aan een nieuwe uitdaging? Andere ambities dan hetgeen je huidige werk te bieden heeft? Liever in een andere richting de toekomst tegemoet gaan? Je bent niet de enige! Ongeveer 25% van werkend Nederland denkt er net zo over. Hierop actie ondernemen blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Het merendeel van deze groep blijkt namelijk gewoon zitten waar men zit. Veelal valt dit te wijten aan de angst om bepaalde zekerheden te verliezen. Hierbij kun je denken aan pensioenopbouw, de verzekering voor arbeidsongeschiktheid en de mogelijkheid om een hypotheek te kunnen krijgen. Echter bestaat er ook nog een ander deel van deze groep. Deze tweede groep is veel meer gericht op vrijheid dan op zekerheid. En wat blijkt? Net zo min als dat iedereen een flexibel contract wil, wil ook niet iedereen een vast contract.

Deze gegevens kunnen naast de gegevens van een ander onderzoek gelegd worden. In dit tweede onderzoek, uitgevoerd door HR-bureau Tentoo onder 1.500 Nederlanders, is dieper ingegaan op de ondernemingslust van Nederlanders. Uit dit onderzoek blijkt dat de wil om te ondernemen enorm aanwezig is. Bij hoogopgeleiden ligt dit getal rond de 65% en bij laagopgeleiden net onder de 50%. Bij Nederlanders met een middelbare beroepsopleiding geeft zelfs bijna 80% aan dat men wel wil ondernemen. Het ondernemersbloed is dus volop aanwezig in Nederland, tijd om er ook iets mee te gaan doen!

Voor de groep mensen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging en waarbij de wil om te ondernemen sterk aanwezig is, liggen er mooie kansen in de uitzendbranche. De uitzendsector is de afgelopen maand namelijk opnieuw gegroeid. Het aantal uitzenduren nam toe met 6% en de omzet steeg met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook voor de komende is de verwachting dat de uitzendmarkt verder zal groeien door de verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt en de verder aantrekkende economie. Daarnaast is er sprake van de volgende trend omtrent het werken in de uitzendbranche: het aantal kantoren en fysieke vestigingen neemt steeds verder af.

Zendt speelt al jaren in op de ontwikkelingen in de branche. Het doel van Zendt is het ondernemerschap in de uitzendmarkt te faciliteren. Zonder investering is het mogelijk om je eigen uitzendbureau te starten en Zendt adviseert en faciliteert bij dit proces de uitzendondernemer maximaal. Zendt biedt een platform dat helpt bij het zoeken en vinden van goede kandidaten en verzorgt de backoffice voor de ondernemer.

Behoor je tot die eerder genoemde groep van 25% en herken je het gevoel van ondernemingslust? Hou dit gevoel dan niet tegen en pak je kans! Sla een nieuwe richting in en probeer je ambities te verwezenlijken. Laat het ondernemersbloed dat wij Nederlanders klaarblijkelijk hebben stromen en ga de uitdaging aan.

Bronnen:
www.abu.nl
www.flexmarkt.nl
www.flexnieuws.nl
www.rabobank.nl

Foto:
www.pixabay.com