blog 6: Onze Koning heeft een tweede baan

18/05/17
newsImg

Onlangs verkondigde de media dat onze Koning Willem-Alexander zo af en toe piloot is bij de KLM. De komende periode gaat hij zich laten omscholen tot Boeing 737 piloot. Eigenlijk is het best heel bijzonder dat onze Koning, de baas van Nederland, er een tweede baan op nahoudt! Overigens is hij niet de enige landgenoot met een tweede baan, want volgens berekeningen zijn er ongeveer een half miljoen Nederlanders met een tweede baan. Aan het hebben van een tweede baan zijn echter een aantal wettelijke grenzen verbonden die lang niet bij iedereen bekend zijn. Bovendien kan een tweede baan naast voordelen ook nadelige consequenties hebben waarvoor ik aandacht vraag.

Waar moet je op letten bij een tweede baan?
Allereerst is het maar de vraag of het überhaupt is toegestaan om een nevenactiviteit aan te gaan. In veel arbeidsovereenkomsten is namelijk een verbod op nevenactiviteiten opgenomen. Dit heeft veelal te maken met een concurrentiebeding of andere vormen belangenverstrengeling.

Verder is het zo dat, indien het wel is toegestaan, er altijd melding moet worden gemaakt van een tweede baan. De Arbeidstijdenwet (Atw) schrijft dit voor. Dit heeft te maken met een aantal regels omtrent werktijden. Kort samengevat mag een werknemer maximaal 12 uur per dag, maximaal 60 uur per week, over een periode van 4 weken maximaal gemiddeld 55 uur per week en over een periode van 16 weken maximaal gemiddeld 48 uur per week aan de slag. Komt de inspectie erachter dat men zich hier niet aan houdt, dan kan de werkgever hier een boete voor krijgen. Reden te meer om je werkgever op de hoogte te stellen, want het gaat om de gewerkte uren bij beide werkgevers bij elkaar opgeteld.

Wat bovendien opvalt, is dat mensen met twee banen in loondienst, gemiddeld slechts 32 uur per week werken. Mensen met een enkele baan in loondienst werken gemiddeld een uurtje meer per week. Uit onderzoek van TNO is bovendien gebleken dat mensen die er twee banen op nahouden geen verhoogde kans hebben op een burn-out, maar wel meer problemen ondervinden met hun privé-situatie.

Indien je besluit om een tweede baan te accepteren, is het van belang om goed naar de loonheffingskorting te kijken. Loonheffingskorting op beide banen is namelijk niet toegestaan. Wettelijk is bepaald dat je bij slechts 1 werkgever loonheffingskorting kan krijgen. Pas je bij beide werkgever loonheffingskorting toe, kan je aan het einde van het jaar een naheffing van de belastingdienst tegemoet zien. Het is daarom verstandig om vooraf te bepalen bij welke werkgever je gebruik wilt maken van de heffingskorting. Advies is deze is de loonheffingskorting toe te passen bij de werkgever waar je de meeste uren maakt. Maak heldere afspraken met je werkgevers en check op je loonstrook of de loonheffingskorting juist wordt toegepast. 

Het erop nahouden van een tweede baan kan mooie dingen opleveren. Meer afwisseling in je werkzaamheden of een extra bron van inkomsten. Ruim een half miljoen Nederlanders heeft dit inmiddels ingezien en heeft er een baan bijgenomen. Keerzijde is wel dat het zo nu en dan veel geregel met zich mee brengt en niet altijd een positieve invloed heeft op privé-situaties. Of het hebben van twee banen dan ook voor iedereen is weggelegd, is maar zeer de vraag. Denk er vooraf goed over na en denk aan je loonheffing. Ik ga ervan uit dat onze Koning dat ook heeft gedaan.


Bronnen:
www.arag.nl
www.nos.nl
www.rtlnieuws.nl
www.tno.nl


Foto: www.pixabay.com