Blog 4: Alles kan!!

07/02/17
newsImg

 ‘Alles kan’!
Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland!

Afgelopen weekend vond weer het grootste Amerikaanse sportspektakel plaats; inderdaad de SuperBowl. De finale van het American Football tussen de New England Patriots (uit Foxborough, vlakbij Boston) tegen de Atlanta Falcons (uit hoe kan het ook anders: Atlanta). Tijdens deze belangrijke wedstrijd werd duidelijk dat alles mogelijk is in de sport. De New England Patriots wisten een 28-3 achterstand om te buigen in een 34-28 overwinning.

 De kanteling in deze wedstrijd is weer het bewijs dat alles mogelijk is en dat de strijd pas gestreden is zodra het eindsignaal klinkt. Nu kan je zeggen dat sport anders is dan het ‘normale’ leven. Maar ook in het zogeheten normale leven wordt keer op keer bewezen dat ‘Alles kan’. Zo is recent de Amerikaanse vastgoed ondernemer Donald Trump gekozen en benoemd tot de 45e president van de Verenigde Staten. Twee jaar geleden had niemand ooit gedacht dat hij het zover zou schoppen, maar Donald Trump laat ook zien dat The American Dream echt bestaat. Donald Trump heeft laten zien dat ‘Alles kan’.

In het dagelijkse leven in Nederland wordt ook geregeld bevestigd dat ‘Alles kan’. Onlangs maakte het CBS bekend dat 2016 de sterkste werkeloosheid-daling heeft laten zien in 10 jaar. Begin 2016 telde Nederland 574.000 geregistreerde werklozen en eind 2016 482.000. Dit is een daling van 92.000 en dat is gezien de markt een knappe prestatie. Dat dit een knappe prestatie is, komt ook doordat 2016 werd geconfronteerd met een groot aantal faillissementen in de retail en dus een extra werklozen-instroom . Denk hierbij aan winkelketens als Scapino, Dolcis, Invito, Manfield, Aktiesport, Perry Sport en Paradigit. Hierdoor hebben veel werknemers hun baan verloren. De veerkracht van de Nederlandse economie is blijkbaar groot en laat dus zien dat ‘Alles kan’.

Ook binnen Zendt merk ik dat ‘Alles kan’. Ik zie Zendt-agenten die met misschien beperkte uitzendervaring toch laten zien dat zij een eigen uitzendbureau starten en daar succesvol mee zijn. Door een gezonde dosis zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, verkoop- en resultaatgerichtheid weten zijn klanten te interesseren en leveren zij uitzend- en payroll-dienstverlening. Op de achtergrond faciliteert Zendt de Zendt-agenten hierbij en laten de Zendt-agenten en Zendt zien dat ‘Alles kan’. Wij bespreken daarom graag de onmogelijke wervings-vraagstukken of andere HR-vraagstukken waar u tegen aanloopt.

Bron en voor meer informatie over de daling van de werkloosheid cijfers volgens het CBS: www.cbs.nl