Wat te doen na letsel tijdens je vakantiebaan?

05/06/18
newsImg

De zomervakantie is voor veel jongeren al begonnen en dus is het tijd om op vakantie te gaan. Helaas zijn deze vakanties in de meeste gevallen niet gratis en dus is een vakantiebaan voor veel jongeren onmisbaar. Meestal verloopt het vakantiewerk gewoon goed en ga je met een lekker met een gevulde bankrekening op vakantie. Toch kan je vakantie door een klein ongelukje ook heel anders lopen... Het kan zijn dat je bij je vakantiebaan letsel op loopt waardoor je je vakantie kunt afzeggen. In hele ernstige gevallen kan het ook invloed hebben op je schoolcarrière. 

Vakantiemedewerkers vaker een ongeval met letsel dan het vaste personeel?

Ongelukken op de werkvloer komen over het algemeen vaker voor bij vakantiewerkers dan bij het vaste personeel. Dat is niet alleen gewoon pech maar er zijn twee goede verklaringen voor, dat zijn:

  •  Door gebrek aan veiligheidsmiddelen. De jongeren die alleen tijdelijk in de zomer vakantiewerk doen hebben vaak niet alle veiligheidsmiddelen die de vaste werknemers wel hebben. Dit gebeurt vaak vooral puur uit bezuiniging en met de gedachte dat deze vakantiewerkers toch na de vakantie weer weg zijn. Er wordt voor deze werknemers bijvoorbeeld geen speciale werkkleding aangeschaft, dat eigenlijk wel onmisbaar is in de werkzaamheden die zij uitvoeren.
  •  Door gebrek aan ervaring. De vakantiemedewerkers die een machine of gereedschap moeten bedienen wordt vaak alleen de basisonderdelen uitgelegd. Als de machine dan vast loopt of in storing gaat, weten de vakantiewerkers vaak niet wat er moet gebeuren en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Letsel opgelopen en wat nu?


In de meeste gevallen wordt het een verzekeringszaak . Als er iemand anders (bijvoorbeeld de werkgever) verantwoordelijk is voor het letsel wat jij hebt opgelopen, moet dit vaak vergoed worden met een geldbedrag. Dat klinkt misschien erg aantrekkelijk maar als je je vakantie en misschien zelfs je studie voor aankomend jaar moet annuleren valt dit vaak tegen.
Als jij in zo’n situatie zit is het beste dat je kunt doen; contact opnemen met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in ongevallen met letsel op de werkvloer.