teaser small

Bijbaan student

Bijbaan combineren met de studie

Als student zijnde is het vaak lastig om je bijbaan te kunnen combineren met je studie, vooral als je bijbaan werk is wat door de weeks wordt uitgevoerd. Vaak heb je dan alleen nog de zaterdag om te kunnen werken en geld te verdienen. Daarom werken er ook erg veel studenten in de horeca of doen promotiewerk. Werken in de horeca kan vaak het hele weekend en door de weeks ook nog ’s avonds en bij promotiewerk kun je vaak zelf bepalen wanneer je gaat werken. Je zou bijvoorbeeld alsnog de hele zondag in de stad kunnen lopen om mensen de nieuwste Oreo koekjes uit te delen.

Hebben studenten zoveel geld nodig?

Als student zijnde heb je inderdaad vaak veel geld nodig. Als al het geld niet opgaat aan school, gaat het wel op aan andere dingen als uitgaan of kleding. Daarom nemen veel studenten een studiefinanciering. Je kunt een studiefinanciering aanvragen als je een voltijdse mbo-bol (vanaf 18 jaar), hbo of wo-opleiding volgt. Een studiefinanciering bestaat niet alleen uit geld dat je iedere maand kunt ontvangen maar ook uit het studentenreisproduct. Dit is de ov-kaart waarmee je door de weeks of in het weekend gratis kunt reizen.

Er is veel vraag naar werkende studenten

Veel bedrijven zijn op zoek naar studenten, er zijn veel vacatures vooral in het promotiewerk. Veel van deze vacatures komen uit grote studenten steden waar veel studenten wonen. Als je gemotiveerd bent en laat zien dat je wilt werken zou het als student zijnde dus niet moeilijk zijn om een bijbaan te kunnen vinden. Als een student geen baan kan vinden komt dit vaak omdat deze weinig tijd over heeft of niet gemotiveerd is.

Vind hier je bijbaan!