teaser small

Bijbaan 17 jarige

17 jaar en een bijbaan?

Ben je 17 jaar en zoek je een bijbaan? Dan willen wij als Mijnvakantiebaan.nl jou daar graag mee helpen! Mijnvakantiebaan heeft verschillende vacatures voor jongeren zodat er hopelijk voor iedereen wat tussen zit. Als je 17 jaar bent mag je nog niet al het werk doen wat volwassenen wel mogen. De regels voor 16 en 17 jarige zijn eigenlijk bijna het zelfde, het zal dus niet zo zijn dat als je 17 bent geworden, er veel zal veranderen aan het werk dat je doet. De uren die mag werken blijven het zelfde maar ook blijven de regels waar je werkgever zich aan moet houden het zelfde. Een van de weinige dingen dat waarschijnlijk zal veranderen is je uurloon.

Waarom kiezen voor een vacature van Mijnvakantiebaan?

Waarom zou je kiezen voor een vacature op Mijnvakantiebaan.nl? Mijnvakantiebaan.nl werkt samen met Uitzendbureau Attract. Dit is een ervaren en professioneel uitzendbureau waarmee wij er samen met jou voor gaan zorgen dat jij hopelijk de perfecte bijbaan/vakantiebaan gaat vinden.

Hoe helpt Mijnvakantiebaan iemand van 17 jaar aan vakantiewerk?

Mijnvakantiebaan.nl zorgt ervoor dat er verschillende vacatures aangeboden worden, ook voor jongeren van 17 jaar. We doen ons best goed te vermelden waarvoor de vacature is, zodat het snel zichtbaar is dat als je 17 jaar bent, sommige vacatures niet voor jou geschikt zijn. De vacature koerier bijvoorbeeld, bij deze vacature is het duidelijk aangegeven dat je minimaal 18 moet zijn en in bezit moet zijn van een rijbewijs.

Wanneer werk je als 17 jarige?

De werkuren van 17 jarige jongeren zijn vaak anders dan die van volwassenen omdat er voor 17 jarige andere regels gelden. De regels voor 17 jarige zijn wat strenger dan de regels voor volwassenen. 17 jarige mogen bijvoorbeeld maximaal 45 uur per week werken wat voor volwassenen 60 uur per week is. Op Mijnvakantiebaan.nl zul je ook geen vacatures vinden waar het gaat om meer dan 45 uur in de week. Als je alle regels wilt weten over werktijden van 17 jarige kijk dan bij het kopje; werktijden, hier vind je alle regels over werktijden van 17 jarige.

Wat voor soort werk kun je doen als 17 jarige?

Als 17 jarige zijn er nog een aantal regels waar je werkgever zich aan moet houden voor jou gezond- en veiligheid. Je mag bijvoorbeeld niet met gevaarlijke/giftige stoffen werken en je mag ook nog niet ’s nachts werken. Door de regels die gelden voor jongeren van 17 jaar kun je als 17 jarige nog niet uit de banen kiezen waaruit volwassenen wel kunnen kiezen.

Vind hier je bijbaan!