teaser small

Bijbaan 16 jarige

16 jaar en een bijbaan?

Ben je 16 jaar en zoek je een bijbaan? Dan willen wij als Mijnvakantiebaan.nl jou daar graag mee helpen! Mijnvakantiebaan heeft verschillende vacatures voor jongeren zodat er hopelijk voor iedereen wat tussen zit. Als je 16 jaar bent mag je nog niet al het werk doen wat volwassenen wel mogen. Toch zijn al een stuk meer keuzes in het soort werk wat je mag doen vergeleken met een 15 jarige. Na je 16e zal er dus ineens veel meer keuzemogelijkheid zijn gekomen tussen de vacatures.

Waarom kiezen voor een vacature van Mijnvakantiebaan?

Waarom zou je kiezen voor een vacature op Mijnvakantiebaan.nl? Mijnvakantiebaan.nl werkt samen met Uitzendbureau Attract. Dit is een ervaren en professioneel uitzendbureau waarmee wij er samen met jou voor gaan zorgen dat jij hopelijk de perfecte bijbaan/vakantiebaan gaat vinden.

Hoe helpt Mijnvakantiebaan iemand van 16 jaar aan vakantiewerk?

Mijnvakantiebaan.nl zorgt ervoor dat er verschillende vacatures aangeboden worden, ook voor jongeren van 16 jaar. We doen ons best goed te vermelden waarvoor de vacature is, zodat het snel zichtbaar is dat als je 16 jaar bent, sommige vacatures niet voor jou geschikt zijn. Zoals bij de vacature koerier, daar is meteen zichtbaar dat je in bezit moet zijn van een rijbewijs en ouder dan 18 jaar moet zijn.

Wanneer werk je als 16 jarige?

De werkuren van 16 jarige jongeren zijn vaak anders dan die van volwassenen omdat er voor 16 jarige andere regels gelden. De regels voor 16 jarige zijn wat strenger dan de regels voor volwassenen. 16 jarige mogen bijvoorbeeld maximaal 45 uur per week werken wat voor volwassenen 60 uur per week is. Als je alle regels wilt weten over werktijden van 16 jarige kijk dan bij het kopje;
 werktijden, hier vind je alle regels over werktijden van 16 jarige.

Wat voor soort werk kun je doen als 16 jarige?

Als 16 jarige zijn er nog een aantal regels waar je werkgever zich aan moet houden voor jou gezond- en veiligheid. Je mag bijvoorbeeld niet met gevaarlijke/giftige stoffen werken en je mag ook nog niet ’s nachts werken. Door de regels die gelden voor jongeren van 16 jaar kun je als 16 jarige nog niet uit de banen kiezen waaruit volwassenen wel kunnen kiezen.

Vind hier je bijbaan!